Önhordó kivitelű kémények

BundH Kérdőív letöltése

I. Alkalmazhatósági terület:

Önhordó rendszerű kéményeink valamint, füstcsatorna elemi egyaránt alkalmazhatóak nagyipari gáz-, olaj- vegyes és biomassza tüzelési mód égéstermék elvezető rendszereihez, nyílt és kombinált ciklusú gázturbinákhoz, szellőző kéményekhez, valamint gáz és biogáz tüzelésű gázmotorokhoz és biomassza kazánokhoz.

II. Önhordó kivitelű égéstermék rendszer leírása:

A füstgázt zárt rendszerben kell kivezetni a szabadba. A kémény, szabadon álló, egy vagy több tagból épített, rögzítése a +0,00 m szinten beépített lehorgonyzó alapszerelvényhez történik. A kémény megtámasztást nem igényel. Kialakítása szerint a N1-N2-es nyomás osztályú és a T200-as hőmérsékleti osztályba tartozik. A füstgázzal érintkező részeken a haszoncső DIN 17007 szerinti V 4 A anyagcsoportba tartozó 1.4571 / 1.4404 minőségű fokozottan sav és hőálló nemesacélból, füst és gáztömör kivitelben készülő plazmahegesztett tompavarrattal, a haszoncső adott lemez vastagsággal készül. A varratokat hegesztés után mechanikailag megtisztítjuk. A haszoncső a külső teherhordó szerkezeti elem belsejében – cső a csőben – BundH Kft. eljárása szerinti kivitelben megvezetett központosító szerkezetekkel készül. Ez az eljárás és a központosító szerkezetek biztosítják a hőtágulásból eredő függőleges irányú hőmozgások mechanikai károsodás nélküli folyamatos és flexibilis felvételét is. A belső nemesacél haszoncső 50-100 mm rétegben, Rockwool RTD-2 huzalfonatra tűzött paplan hőszigetelő-anyaggal van szigetelve, a szigetelőpaplanok elcsúszás ellen biztosítottak. A teherhordó szerkezeti elem egyben a kémény külső köpenye is, amely az MSZ EN 10025 számú szabvány szerinti S235JRG2 szénacélból, hegesztett kivitelben készül, felületkezelve és mázolva.

A korrózió elleni védelem: a bevonatrendszer kiválasztását a gyártmány élettartama, jellege, üzemeltetési paraméterei és a felhasználási körülmények (szabadtér, zárttér, érintkező közegek, stb.) figyelembevételével az MSZ EN ISO 12944-5: 2000 szabvány ajánlásai, valamint gyártóműi ajánlások tartalmazzák. A kötőelemek minősége 8.8 szilárdsági osztályba tartozó, II. pontossági osztályú csavarkötések, illetve egyedileg forgácsolt kötőelemek az alapszerelvénynél. A kémény a hazai kéményszabványoknak megfelelő idomkiosztással ellátva úgymint: talplemez, kondenz és tisztító idom, ennek lezárására szolgáló kettőszárású, hőszigetelt kéményajtó, bekötő idom [alap kivitel: 1db 45°-90°-ig] a füstcsatorna csatlakoztatására. A kéményen kialakításra kerülnek a 17/2001.(VIII.3.) KÖM rendelet szerinti, valamint az MSZ 21853/1-76 ( G 23) szabványos mérőpontok, amelyek munkavégző podeszteken biztonságosan megközelíthetőek, és alkalmasak az eseti és egyedi mintavételi eljárások lebonyolítására, de alkalmasak a folyamatos mintavételi eljárásokhoz is. A kémény időszakos ellenőrzéséhez és vizsgálatához szükséges kitorkollás megközelíthetőségét szabványos megoldással tudjuk biztosítani [feljáró hágcsó, pihenő podeszttel].

A BundH Kémény Kft. 2017.07.17.-én

sikeresen megfelelt az MSZ EN 1090-1 szerinti követelményrendszereknek

Ezért a BUNDH KFT. a saját hegesztett termékeire,munkavégzésére vonatkozóan jogosult teljesítmény nyilatkozatot kiállítani és a berendezéseket "CE" jellel önállóan ellátni.

Tervezés

Megrendelés vagy ajánlatkérés esetén ingyenesen elvégezzük a termék áramlástechnikai és sztöchiometriai méretezését is.
A BundH Kémény Kft. termékei rendelkeznek a CE jelöléssel, amely igazolja, hogy a gyártott termékek megfelnek a követelményeknek.

Zaj és Rezgésvédelem

Elvégezzük a környezeti zajterhelés vizsgálatát, a tüzelőberendezés telepítésének környezetvédelmi zajcsökkentését, a zajkibocsátás vizsgálatát, valamint tevékenységünkbe tartozik a különleges zajcsillapítási feladatok megoldása is.

Kémény gyártás

Égéstermékelvezető rendszerek gyártása minden tüzelőberendezés típushoz. Kandallókhoz, cserépkályhákhoz, kazánokhoz, gázkemencékhez is kínálunk kéményrendszereket a megrendelő és a helyszín igényeinek megfelelő kialakításban.

Szerelés

A helyszíni felmérést követően szakértő kollégáink meghatározzák a szerelés technológiáját és elvégzik a kéményrendszer helyszíni szerelését.
A szerelést az érvényes szakhatósági elõírásoknak megfelelően végezzük.

Alkalmazott technológiák

Innovatív EWM-coldArc és EWM-forceArc eljárások egy gépben. Teljesen szabályozott cseppátmenet, kötéshiba kialakulásának minimálisra csökkentése, valamint fröcskölésszegény hegesztés. Eredmény: gazdaságosan elkészített tökéletes minőségű varrat.