Füstgázcsappantyúk

A BundH típusú füstgázcsappantyúk a gázmotorok by-pass ágában lévő nagy hőmérsékletű füstgáz szabályozására lett kifejlesztve. A pillangószelep a szabványos karimák közé építhető kivitelben egyedileg forgácsolt szelepházzal és saválló anyagból készült szeleplapokkal.

A szelep csapágyazását úgy alakítottuk ki, hogy képes legyen felvenni a tengelyen fellépő hőtágulást, így kerülve el az esetleges beszorulást.

A szelepházban lévő szeleptányért úgy méreteztük, hogy képes legyen elviselni a füstgázvezetékben fellépő esetleges robbanásokat is. A szelepházból kivezetett tengely egy kuplungon keresztül kapcsolódik az elektromos meghajtású motorhoz.

A motor a hővédelem érdekében távtartókkal van kiemelve a szelepházból. A pillangószelepre egy speciálisan erre a feladatra kialakított elektromos hajtóművet építünk rá.

Műszaki tulajdonságok:

  • Beépített termosztátos motor hőfokvédelem
  • 4 db végálláskapcsoló ( villamos és mechanikus kapcsolók )
  • Különböző villamos meghajtás ( 230V AC 1PH/380V AC 3PH )
  • Zárásidő: 25 sec/90°
  • Különböző kimenő nyomaték 50-3000 Nm
  • Beépített nyomatékkapcsoló
  • Kézikerekes manuális meghajtás
  • LED kijelző a szelep aktuális állásáról

A BundH Kémény Kft. 2017.07.17.-én

sikeresen megfelelt az MSZ EN 1090-1 szerinti követelményrendszereknek

Ezért a BUNDH KFT. a saját hegesztett termékeire,munkavégzésére vonatkozóan jogosult teljesítmény nyilatkozatot kiállítani és a berendezéseket "CE" jellel önállóan ellátni.

Tervezés

Megrendelés vagy ajánlatkérés esetén ingyenesen elvégezzük a termék áramlástechnikai és sztöchiometriai méretezését is.
A BundH Kémény Kft. termékei rendelkeznek a CE jelöléssel, amely igazolja, hogy a gyártott termékek megfelnek a követelményeknek.

Zaj és Rezgésvédelem

Elvégezzük a környezeti zajterhelés vizsgálatát, a tüzelőberendezés telepítésének környezetvédelmi zajcsökkentését, a zajkibocsátás vizsgálatát, valamint tevékenységünkbe tartozik a különleges zajcsillapítási feladatok megoldása is.

Kémény gyártás

Égéstermékelvezető rendszerek gyártása minden tüzelőberendezés típushoz. Kandallókhoz, cserépkályhákhoz, kazánokhoz, gázkemencékhez is kínálunk kéményrendszereket a megrendelő és a helyszín igényeinek megfelelő kialakításban.

Szerelés

A helyszíni felmérést követően szakértő kollégáink meghatározzák a szerelés technológiáját és elvégzik a kéményrendszer helyszíni szerelését.
A szerelést az érvényes szakhatósági elõírásoknak megfelelően végezzük.

Alkalmazott technológiák

Innovatív EWM-coldArc és EWM-forceArc eljárások egy gépben. Teljesen szabályozott cseppátmenet, kötéshiba kialakulásának minimálisra csökkentése, valamint fröcskölésszegény hegesztés. Eredmény: gazdaságosan elkészített tökéletes minőségű varrat.