EW kémények vegyes és gáztüzeléshez

Az EW lakossági kéményrendszereket azoknak az épülettulajdonosoknak ajánljuk, akik rendelkeznek épített falazott kéménykűrtővel és ebbe kerül behelyezésre a kémény béléscső és az egyéb kéményrendszerhez szükséges kiegészítők. Az EW kéményrendszer gyakorlatilag egy egyfalú kéménybéléscső, amely külön saját szigeteléssel nem rendelkezik. Ezért szükséges a megfelelő kéménykürtő megléte használata esetén. 

Alkalmazhatósági terület:

A nemesacél kéménybélés csövek és idomok egyaránt alkalmazhatóak a gáz-, olaj- és vegyes tüzelési mód égéstermék elvezető rendszereihez (1,00 mm falvastagság)

"EW" típus – Egyfalú kéménybélés rendszer

A kéménybélés csövek és idomaik NA 100 mm-től NA 500 mm-ig 1 m hosszúságú standard méretben vannak gyártva. Ennél nagyobb átmérőt külön megrendelésre készítünk. ( Gyártható a kör keresztmetszetén kívül négyzetes, valamint ovális is.) A merev falu béléscsövek gyártási hossza átlagosan 1 méter. Kérésre készíthető ennél rövidebb méretű is.

A csőcsatlakozások kiképzése tágítva van, 7 cm hosszú tokba csúsznak össze a csövek, vagy az idomok, melyek biztosítják a gyors és pontos szerelhetőséget átm. 200 mm-ig. Ezen csőátmérő felett a kapcsoló tok hosszúsága 10 cm. A merev csövek, illetve idomok falvastagsága standard esetben 0,6 mm vtg. nemesacél. Külön kérésre gyártható 0,8 mm, ill. 1,00 mm falvastagsággal is (Vegyes tüzelési módhoz javasoljuk az 1,00 mm falvastagságú elemeket).

A kondenzációs folyamat eredményeként képződő csurgalék az erre a célra kialakított Kondenzidom segítségével távozik a kéményből. A tisztító idomok lehetővé teszik a kész kémény időszakos ellenőrzését és a szükség szerinti tisztítását is.
A bekötő idomok révén a tüzelő berendezés füstcsövei csatlakoztathatóak a kész kéményhez. Jelentősebb kéménymagasság esetén hőtágulási hézagkiegyenlítő karmantyú beépítését javasoljuk. A merev csövek, valamint a kapcsolódó idomokon levő tokok hosszvarrata plazmahegesztett kivitelű mind a merev falu csövek, mind pedig a hidraulikailag méretezett idomok teljesen lég- és gáztömör kivitelben készülnek. Az idomok ellenállás-hegesztettek, a merev csövek és az idomok csőcsatlakozói plazmahegesztett tompavarrattal készülnek. Nedves üzemmódra a speciálisan kialakított bekötő és vizsgáló elem megakadályozza a kondenzátum csurgalék csőtoldatba, tüzelőberendezésbe való bejutását.

A BundH Kémény Kft. 2017.07.17.-én

sikeresen megfelelt az MSZ EN 1090-1 szerinti követelményrendszereknek

Ezért a BUNDH KFT. a saját hegesztett termékeire,munkavégzésére vonatkozóan jogosult teljesítmény nyilatkozatot kiállítani és a berendezéseket "CE" jellel önállóan ellátni.

Tervezés

Megrendelés vagy ajánlatkérés esetén ingyenesen elvégezzük a termék áramlástechnikai és sztöchiometriai méretezését is.
A BundH Kémény Kft. termékei rendelkeznek a CE jelöléssel, amely igazolja, hogy a gyártott termékek megfelnek a követelményeknek.

Zaj és Rezgésvédelem

Elvégezzük a környezeti zajterhelés vizsgálatát, a tüzelőberendezés telepítésének környezetvédelmi zajcsökkentését, a zajkibocsátás vizsgálatát, valamint tevékenységünkbe tartozik a különleges zajcsillapítási feladatok megoldása is.

Kémény gyártás

Égéstermékelvezető rendszerek gyártása minden tüzelőberendezés típushoz. Kandallókhoz, cserépkályhákhoz, kazánokhoz, gázkemencékhez is kínálunk kéményrendszereket a megrendelő és a helyszín igényeinek megfelelő kialakításban.

Szerelés

A helyszíni felmérést követően szakértő kollégáink meghatározzák a szerelés technológiáját és elvégzik a kéményrendszer helyszíni szerelését.
A szerelést az érvényes szakhatósági elõírásoknak megfelelően végezzük.

Alkalmazott technológiák

Innovatív EWM-coldArc és EWM-forceArc eljárások egy gépben. Teljesen szabályozott cseppátmenet, kötéshiba kialakulásának minimálisra csökkentése, valamint fröcskölésszegény hegesztés. Eredmény: gazdaságosan elkészített tökéletes minőségű varrat.