DW-hőszigetelt kéményrendszer

A DW lakossági kéményrendszereket azoknak az épülettulajdonosoknak ajánljuk, akik nem rendelkeznek épített falazott kéménykűrtővel. Ez egy duplafalú szigetelt kéményrendszer, a béléscső kívülről kap negy 5 cm vastag szigetelő réteget és a szigetelő meg egy fém köpenyt. Használata egyaránt lehetséges épületen kívül és épületen belül is. A kéményrendszer minden eleme és a kéményrendszer kiegészítők is önmagukban állíthatók fel.

"DW" rendszer -  Kettősfalu, hőszigetelt szerelt kültéri kéményrendszerek

A hőszigetelt kémények kiinduló alapanyaga ugyanaz, mint az „EW” rendszerű béléscsöveknek, de a "haszoncső" standard esetben 50 mm vastagságú szervetlen szálas hőszigetelő réteggel szigetelve van és ezt a hőszigetelő réteget rögzíti a külső köpeny, amely lehet nemesacél, alu-stucco vagy más felületkezelt acéllemez. Fal mellé való rögzítéshez, vagy tűzfalhoz speciális saválló bilincseket késztünk. A kémények több darabból is készülhetnek..

A hőszigetelt kéményeket speciális, saválló alapanyagból készülő hőszigetelt, kettőszárásu kéményajtóval készítjük, szabványos méretkiosztás szerint (120 mm x 180mm). A kéménybekötő idom lehet 30° , 45°, vagy 90° iránytörésű csatlakoztatással (a kémény függőleges tengelyéhez viszonyítva). A kémény indulhat talplemezről ,fali konzolról vagy zsámolyról indul, kondenzátum elvezetővel, tisztítóidommal, bekötőidommal  , merev csővel kerül kivitelezésre. Használati üzemmódja a kéményeknek depressziós, száraz, nedves.

A műszaki dokumentációban szereplő megadott értékek standard esetre vonatkoznak , a műszaki tartalom jelentősebb változtatása nélkül a gyártó eltérhet a megadott paraméterektől.

I. alapanyag:

Az "B&H" rendszerű kémények és kéménybélés elemek alapanyaga a német DIN 17440 számú szabvány szerinti V4a anyagcsoportba tartozó 1.4571 vagy 1.4404  jelű fokozottan sav és hőálló ausztenites szemcseszerkezetre lágyított nemesacél. Magyar megfelelője a MSZ 4360-80 és az MSZ EN 10088-1  számú szabvány szerinti KO 35 Ti,  KO 38 ( közelítőleg )

II. Jellemzők:

a./ Ausztenites acélok:

A vas fő ötvöző eleme a króm és a nikkel. Ezen acélok szövete gamma-ausztenit, de lehetséges a magas hőmérsékletről megmaradó delta-ferrit megjelenése. Az ausztenites gamma-fázis nem mágnesezhető. A metasatbil ausztenit képlékeny alakítással és/vagy alacsony hőmérsékletre való lehűtéssel martenzitté alakítható át.

b./ Az ausztenites acélok csoportosítása a karbontartalom és az ötvözőelemek szerint:

 • Ausztenites acélok molibdén nélkül
 • Ausztenites acélok molibdénnal
 • Ausztenites acélok különlegesen alacsony karbidtartalommal
 • Stabilizált ausztenites acélok ( Titán/Nióbium )
 • Szuperasztenites acélok

c./ Vegyi összetétel - adatelemzés %-ban:

 • Széntartalom :=0,08 %.
 • Si := 1,00 %
 • Mn := 2,00 %
 • Cr := 16,5-18,5 %
 • Mo := 2,00-2,5 %
 • Ni := 10,5-13,5 %
 • Ti := >5 x % C tartalom

d./ Mechanikai tulajdonságok:

 • Keménység: HB 139 (Brinnel)
 • Hőkezelési állapot: edzett
 • Szakítószilárdság Rm: 40 %
 • Melegfolyáshatár ReH: 600 C° hőm.-130 N/mm2

A BundH Kémény Kft. 2017.07.17.-én

sikeresen megfelelt az MSZ EN 1090-1 szerinti követelményrendszereknek

Ezért a BUNDH KFT. a saját hegesztett termékeire,munkavégzésére vonatkozóan jogosult teljesítmény nyilatkozatot kiállítani és a berendezéseket "CE" jellel önállóan ellátni.

Tervezés

Megrendelés vagy ajánlatkérés esetén ingyenesen elvégezzük a termék áramlástechnikai és sztöchiometriai méretezését is.
A BundH Kémény Kft. termékei rendelkeznek a CE jelöléssel, amely igazolja, hogy a gyártott termékek megfelnek a követelményeknek.

Zaj és Rezgésvédelem

Elvégezzük a környezeti zajterhelés vizsgálatát, a tüzelőberendezés telepítésének környezetvédelmi zajcsökkentését, a zajkibocsátás vizsgálatát, valamint tevékenységünkbe tartozik a különleges zajcsillapítási feladatok megoldása is.

Kémény gyártás

Égéstermékelvezető rendszerek gyártása minden tüzelőberendezés típushoz. Kandallókhoz, cserépkályhákhoz, kazánokhoz, gázkemencékhez is kínálunk kéményrendszereket a megrendelő és a helyszín igényeinek megfelelő kialakításban.

Szerelés

A helyszíni felmérést követően szakértő kollégáink meghatározzák a szerelés technológiáját és elvégzik a kéményrendszer helyszíni szerelését.
A szerelést az érvényes szakhatósági elõírásoknak megfelelően végezzük.

Alkalmazott technológiák

Innovatív EWM-coldArc és EWM-forceArc eljárások egy gépben. Teljesen szabályozott cseppátmenet, kötéshiba kialakulásának minimálisra csökkentése, valamint fröcskölésszegény hegesztés. Eredmény: gazdaságosan elkészített tökéletes minőségű varrat.